Srbija u programu Horizont 2020

Izvor: EurActiv Srbija, 01.Jul.2014, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija u programu Horizont 2020

Srpski ministar za obrazovanje Srdjan Verbić 1. jula u Briselu potpisao je sporazum o uključivanju Srbije u Horizont 2020, program Evropske unije za istraživanje, inovacije i tehnološki razvoj sa sredstvima od 80 milijardi evra za idućih sedam godina. Srbija veliki interes i mogućnosti za prihvatanje projekata i dobijanje sredstava iz tog programa prevashodno vidi na područjima informacionih tehnologija, hrane i poljoprivrede i energetike. I ranije je Srbija učestvovala u naučno-tehnološkim programima EU i bila je prilično uspešna, odnosno preko 15% srpskih projekata je prihvaćeno i finansirano, dodao je Verbić.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crna Gora,BIH, Makedonija i Srbija pristupile Horizonti 2020

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Jul.2014

Crna Gora je danas u Briselu, kao prva zemlja regiona pristupila novom sedmogodišnjem okvirnom programu EU za istraživanje i inovacije  - Horizontu 2020, vrijednog 77 milijardi eura.  Crna Gora je izabrana kao zemlja regiona sa najboljim rezultatima u pristupnim pregovorima, kada je o nauci i istraživanju...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.