Srbija sve dalje od EU

Izvor: B92, 03.Sep.2012, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbija sve dalje od EU"

Beograd -- Ekonomista Miroslav Prokopijević smatra da je utisak o udaljavanju Srbije od EU tačan i da će sledeći izveštaj iz Brisela biti oštriji od prethodnih.

Prokopijević je za Radio Slobodnu Evropu rekao da se postizborni zaključci o tome da Srbija ide korak unazad polako ostvaruju. Praktično svi ekonomski, a i neki politički potezi nove vlade bili su jako loši i išli su u pogrešnom pravcu, rekao je on.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Ako kao ministar poljoprivrede, koji je tek došao, kažete da ćete suspendovati Sporazum o stabilizaciji zbog carinske zaštite domaće poljoprivredne proizvodnje i drastično promenite zakon o Narodnoj banci, ako kao ministar ekonomije najavljujete nove poreze, a nikakvo kresanje državnih izdataka ili se pravite i dalje ludi oko Kosova i ne znate što je dogovoreno, onda su sve to signali da se ide u lošem pravcu, koji izazivaju ovakve reakcije Evrope, ali i ostatka sveta", rekao je Prokopijević.

Prema njegovoj oceni, vlada je već u izjavama tokom kampanje, u vreme formiranja i posle formiranja, ali i svojim prvim potezima pokazala kuda ide, a to je unazad.

Na pitanje kuda je otišao novac od privatizacije, Prokopijević je rekao da je "novac otišao u privatne džepove. Nešto malo i u stranačke svrhe".

"Ne zaboravite da su stranke privatna udruženja građana, nisu stranke država', rekao je Prokopijević u intervjuu za Radio Slobodnu Evropu, a koji je preneo T portal.

Ceo intervju možete pročitati ovde.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.