Srbi medju najviše dikriminisanim narodima

Izvor: S media, 21.Avg.2010, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi medju najviše dikriminisanim narodima

Zamenik predsednika prosrpske parlamentarne Nove srpske demokratije Goran Danilović izjavio je da su Srbi u Crnoj Gori trenutno medju najviše diskriminisanim zajednicama u Evropi.

Danilović je za podgorički dnevnik "Dan" rekao da će, ukoliko crnogorski režim bude nastavio sa diskriminacijom Srba, put Crne Gore ka Evropskoj uniji biti obesmišljen.

On je osudio formiranje Srpskog nacionalnog saveta >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << za koji tvrdi da je najbolje opravdanje režimu da insistira na tome da su Srbi manjina u Crnoj Gori.

"Srbima u Crnoj Gori se, zahvaljujući delom i postojanju toga saveta, nudi velikodušno status manjine, uz opasku da to možete uzeti, a možete i da ne dobijete ništa.

Treba odgovoriti da Srbi ne prihvataju diskriminaciju, a nosioci borbe protiv te diskriminacije, treba da budu (najuticajnija opoziciona stranka) Socijalistička narodna partija i Nova"
, kazao je Danilović.

On smatra da bi u diskrimnatorskoj izmeni crnogorskog zakona o obrazovanju, kojom je srpski jezik isključen iz obrazovnih institucija, trebalo da pomogne i zvanični Beograd.

Danilović je ukazao da je to nacionalni interes Srbije, koliko i nacionalni interes

Crne Gore da crnogorski bude zvanični jezik u opštinama u Srbiji u kojima Crnogorci čine značajniji deo stanovništva.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DANILOVIĆ: SRBI DISKRIMINISANI U CRNOJ GORI

Izvor: Kurir, 21.Avg.2010

PODGORICA - Zamenik predsednika prosrpske parlamentarne Nove srpske demokratije (Nova) Goran Danilović izjavio je da su Srbi u Crnoj Gori trenutno među..PODGORICA - Zamenik predsednika prosrpske parlamentarne Nove srpske demokratije (Nova) Goran Danilović izjavio je da su Srbi u Crnoj Gori trenutno...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.