Spas za Kipar u zadnji čas

Izvor: EurActiv Srbija, 25.Mar.2013, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spas za Kipar u zadnji čas

Nakon maratonskih pregovora, Kipar je u ranim jutarnjim satima 25. marta postigao dogovor sa medjunarodnim kreditorima o spasilačkom paketu zajmova od deset milijardi evra. Kipar je tako izbegao bankrot a zona evra, čija je članica ta mala ostrvska zemlja, nove potrese. U zamenu za pomoć Evropske unije, Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Evropske centralne banke (ECB) Kipar je obećao da će urediti svoj predimenzionirani >> Pročitaj celu vest na sajtu EurActiv Srbija << bankarski sektor. Velike gubitke, od oko 30%, pretrpeće vlasnici depozita većih od 100.000 evra, uključujući ruske bogataše, dok će štednja manja od te sume otići u novu, "dobru banku".
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Kipar: Crkva gubi 100 miliona evra

Izvor: B92, 25.Mar.2013

Nikozija -- Kiparska pravoslavna crkva bi mogla izgubiti više od 100 miliona evra, u okviru sporazuma sa međunarodnim kreditorima, kaže poglavar crkve Hrizostom II..."Kapital koji poseduje crkva, i koje je veći od 100 miliona evra, izgubljen je", rekao je arhiepiskop novinarima, a prenosi Frans pres....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.