Španija predsedava EU

Izvor: B92, 31.Dec.2009, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španija predsedava EU

Beograd -- Palicu predsedavanja Evropskom unijom od Švedske preuzima Španija. Srbija očekuje dalju podršku evrointegracijama.

Madrid je krajem 2009. u više navrata otvoreno isticao da će približavanju regiona Uniji posvetiti "više pažnje" od svojih prethodnika. Direktorka Kancelarije za evropske integracije Milica Delević za B92 kaže da očekuje podršku Španije u evrointegracijama naše zemlje.

"Ja sam čula dosta glasnih advokata kada je u pitanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << napredak Srbije na putu evropskih integracija – i od Italije, i od Grčke, i od Austrije i uopšte uvek izbegavam da delim evropske partnere po tome ko nas više podržava”, kaže Delevićeva.

"Ja zaista verujem da je to nekad pitanje šta misle različite zemlje, da je bolje učiniti u određenom sledećem koraku, nego što je u pitanju suštinska razlika između njih da li Srbija treba ili ne treba da napreduje”, smatra ona.

"Ali čini mi se da Španija ima i interes i podršku da ceo region napreduje ka Uniji”, ocenjuje direktorka Kancelarije za evropske integracije.

U emisijama Radija B92, "Svet u dva” i "Dnevnik u 5”, 1. januara, možete slušati opširniji razgovor sa Milicom Delević.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Španija predsedava EU

Izvor: Radio 021, 01.Jan.2010, 11:50

Španija u petak od Švedske preuzima predsedavanje Evropskom unijom, koje će obavljati u narednih šest meseci. Španija će kao predsedavajuća EU imati mnogo manja ovlašćenja nego Švedska, nakon što je u 2009. godini konačno usvojen Lisabonski sporazum.

Nastavak na Radio 021...

Cilj španskog predsedavanja ekonomski oporavak EU

Izvor: Beta, 01.Jan.2010

MADRID, 1. januara 2010. (Beta-AP) - Španija je u petak preuzela predsedavanje Evropskom unijom (EU) od Švedske, uz spektakularan zvučni i svetlosni šou kojim je na madridskom trgu Puerta del Sol obeležen i dolazak nove godine...Premijer Španije Hoze Luis Sapatero izjavio je tim povodom da je glavni...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.