Španija napisala rezoluciju

Izvor: B92, 02.Sep.2010, 02:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Španija napisala rezoluciju"

Beograd -- Španija je napisala moguću varijantu kompromisne rezolucije kojom bi bila zamenjena ona koju je Srbija već poslala Ujedinjenim nacijama, piše "Politika".

Taj "papir" još nije postao predmet zvaničnih razgovora, što možda nikada neće ni biti i verovatno ima ulogu lakmus papira.

Inače, Španija nije priznala nezavisnost Kosova i neće je priznati ni posle odluke Međunarodnog suda pravde.

"Politika” piše da su članice EU u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Briselu već razgovarale o mogućem stavu o rezoluciji Beograda, njenim izmenama ili pisanju sopstvene nove rezolucije.

Nezvanično, u Beogradu se veruje da bi za vladajuću Srbiju bio prihvatljiv dogovor koji bi postigle 22 države EU koje su priznale nezavisnost Kosova i pet koje nisu priznale samoproglašenu nezavisnost, navodi "Politika".

A kako saznaje B92 u kabinetu predsednika Srbije, Boris Tadić bi trebalo da se narednih dana u Briselu sastane sa visokom predstavnicom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.

Prema nezvaničnim informacijama, oni bi trebalo da razgovaraju o usaglašavanju stavova oko rezolucije o Kosovu o kojoj će se raspravljati na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija 9. septembra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.