Španija kritikovala plan EU o kvotama za migrante

Izvor: Blic, 19.Maj.2015, 00:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španija kritikovala plan EU o kvotama za migrante

Španija je juče kritikovala plan Evropske unije da uvede mere kako bi obezbedila da se teret prihvatanja migranata pravedno raspodeli među članicama.

Šef španske diplomatije Hoze Manuel Garsija-Margaljo rekao je da plan ne uzima u obzir špansku vrtoglavo visoku stopu nezaposlenosti od gotovo 24 odsto i napore te zemlje da spreči ilegalnu imigraciju iz Severne Afrike, preko Španije do drugih evropskih zemalja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Garsija-Margaljo izneo je ove kritike u Briselu, gde su zvaničnici razgovarali o pokretanju pomorske operacije protiv krijumčara migranata preko Sredozemnog mora u Evropu, preneo je AP.

Plan o kvotama za migrante su već kritikovale ili odbacile Velika Britanija, Francuska, Estonija, Mađarska i Slovačka.

Evropska komisija planira da do kraja godine uvede mere kako bi obezbedila da se teret prihvata migranata pravedno raspodeli među članicama EU, a među merama će biti uvođenje obavezujuće kvote za prihvat izbeglica, bazirane na ekonomskom stanju i broju stanovnika članice.

Iza ovog plana stoji ideja da se, kad jedna zemlja ispuni kvotu, migranti koji traže azil šalju negde drugde.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.