Izvor: Glas javnosti, 03.Apr.2010, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sonja Biserko gura Srebrenicu u srpske udžbenike

BEOGRAD - Evropska unija (EU) će sigurno tražiti da se usvojena Deklaracija o Srebrenici prevede u moralne standarde i kriterijume, jer se ne može ostati samo na deklarativnom stavu, ocenjuje Sonja Biserko, predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava.

"Ovakva deklaracija je prava indikacija stanja svesti u društvu i predstavlja maksimum koji je u ovom trenutku mogao biti postignut. Međutim, šira javnost će ostati uskraćena za informacije šta se u Srebrenici zaista >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << dogodilo. Poslanici u Skupštini Srbije su banalizovali ceo slučaj", izjavila je Biserko za list Danas.

Prema njenim rečima neće biti nikakvih posledica od usvajanja Deklaracije, ukoliko to nije samo prvi korak, ako se ona bude progurala kroz sve institucije, sve do obrazovnog sistema, odnosno uvođenja u nastavni program genocida u Srebrenici i svih drugih zločina koje su tokom devedesetih učinjeni u ime srpskog naroda.

Svaka normalna zemlja bi ovakvu osobu smatrala drzavnim i narodnim neprijateljem,ali posto srbima vladaju njihovi neprijatelji ovakve ustve se slobodno setaju prestonicom koja je placena hiljadama zivota Srpskih junaka........tuga neizmerna......

Biserko i Tadic rade sihronizovano i clanovi su istog tima za razbijanje Srbije.

Da se kojim slučajem ovakova izdajica pojavi u Hrvatskoj desničari bi se nadmetali tko će ju i kako ju ukloniti merčepovci ili glavaševi. Jedino u Srbiji izdajnik je slobodna osoba čak joj nitko nije pljunuo u lice kad ju sretne na ulici a imali bi svi srbi debeli razlog. Stoga barem pljunimo joj u lice kad ju sretnemo.

-Resite se vec jednom ove SPODOBE,vreme je da je "pojede mrak".

zasto uopste pisete o toj... osobi?

Sada se otvoreno vidi ko je na vlasti i ko stiti spodobe kao sto je ova.Gde ej Jasenovac , mnoge jame po Bosni i Hrvatskoj.Mrznja ove zene prema Srbiji i Srbima i velika LJUBAV prema novcu .Samo im svima nevidimo rogove.Nijedna drzava nema kretene kao Srbija.Da ovako nesto lupi u bilo kojoj drzavi , bila bi iza resetaka za dva sata.

Таквих има свуда али само у Србији добијају публицитет а ви размислите зашто.

Можда и не би била и затвору, али на Косову и у Хрватској не би жива дочекала следеће јутро.

Po imenu i prezimenu se vidi odakle je, pa je onda i razumno da patoloski mrzi Srbe, jer je to crkva i kultura nalaze. Da je bilo gde na svetu i baca ljagu na narod u zemlji, bila bi kaznjena i zaustavljena ili proterana. Da tu ne pominjem USA i ostale "demokratske" zemlje.

Najbolje mozete da nam pomognete, nonsalirajuci sve sto doticna radi, osim ako je u zatvoru ili negde daleko od Srbije.

STVARNO CUDNIH KOMENTARA,ZNATE LI DA JE ISTRAZNA KOMISIJA REPUBLIKE SRPSKE POTVRDILA TAJ MASAKR???TREBA SE STIDETI I DISTANCIRATI, OD TOG GENOCIDA A NE LJUDE KOJI SU SMOGLI HRABROSTI I PRIZNALI, DA SE TO VISE NE PONOVI??

ONAJ KO NEGIRA ,JE ISTO KAO I ONAJ KOJI JE POCINIO GENOCID!

PRST NA CELU,MALO ISKRENOSTI MOLIM

Ti da imas pojma ne bi tako mlataro. Tamo su "isklesana" imena zivih ljudi. Sahranjeni su svi koji su umrli od '91 do '95, poginuli donoseni sa svih strana, Srba ima oko 50 sa turskim imenima i 1500 muslimana koji su poginuli u proboju iz Srebrenice ka Kladnju (Srba je poginulo oko 1000 u tim borbama) i opet ih je 3200. A zaboravljas "prijatelju" da je prije toga pobijeno 3500 Srba u selima oko Srebrenice.

Srami se!

Jos od doba Obilica mi nemamo Srbina koji ce uci u istoriju,neverovatno ali istinito,niko nece da gine za zemlju i narod - SRAMOTA!!!!!!!!

pa ljudi

zar je sonja biserko izmislila Srebrenicu?

Ej to se desilo,

ne shvatam da su srpski neprijatelji oni koji kazu da zlocin/satiranje svih muskih glava iz S. treba da se pamti, a ne oni bolesnici koji su ovo smislili i proveli i uz to jos utripovala da je to u ime srpstva??? Pa sigurno nije u moje ime

STA JE SA JASENOVCEM I SA STOTINAMA JAMA U KOJE SU BACANI SRBI I OSTALI GRADJANI SRBIJE ???? TO JE SRPSKI HOLOKAUST I TO TREBA CRVENIM SLOVIMA DA SE UBACI U SVE SVETSKE UDZBENIKE SVETSKE ISTORIJE KOJA NIJE NISTA DRUGO NO KATALOG ZLOCINA I OSVETA.

TREBA AKTUELIZOVATI REC SRPSKI HOLOKAUST, SABRATI SVE NASE ZRTVE U JEDAN BROJ, LOBIRATI I PISATI O TOME SVAKI DAN KAO STO TO RADE OSTALE NACIJE KOJIMA SE SLICNO DESILO.

SVE ZRTVE SU RAVNOPRAVNE I NE TREBA IH ZLOUPOTREBLJAVATI ZA LICNE INTERESE KAO STO OVA OSOBA SISTEMATSKI RADI.

Ja se potpuno slazem sa Sonjom, iako se nikada sa njom niko od Srbe ne bi mogao da slozi!

Naime, desavanja u Srebrenici treba opisati potpuno, a poceti od razloga i navesti da Srbi iz Srbije nisu u tome ucestvovali. Zanci, vezati jedan ceo narod za osvetu u Srebrenici je nacisoidnost, oju kao takvu treba i objasniti. Naravno, ne sme se nista ispustiti, od priperma Slovenaca i Hrvata, do ubijanja nasih vojnika i drugih zala, koja su nam napravila bivsa "braca".

Za razliku od Sonje i njenih poslodavaca, mi smo uvek smatrali sve narode isto, kao i njihove zrtve. To ne zelimo da prekinemo nekim primitivnim pritiscima! NIKADA!

Bog je spor, ali dostizan Sonja, ali za nevernicu to nista ne znaci!

kad procitam njeno u stampi i sonje biserko od mah me uhvati nerovoza i cijeli dan mi nema napredka.samo ovakve osobe mogu koje su cesto u medijima moguimati kontra efekat u javnosti,i dovesti do nezeljenih posledica,a to i jeste cilj onih koji ih finansiraju,da imaju alibi pa da kazu ne trpite borce za ljudska prava.To se granici sa budalastinjom svako drustvo ima svoje ljude zaduzene za ovakve poslove ,ali nema ovako bolesne da vole vise taj novac koji zaradjuju na ovaj nacin ma koliko ga bilod da gavise vole od svoga naroda svojih sugradjana,svoje teritorije to nigde nema u svijetu da takvi pojedinci salju ruzniju sliku o svom narodu.Nisam nikada bio nacionalista,ali kad procitam sta rade ove spodobe u meni ne da izaziva bijes vec i mrznju prema istim.Sta bi amerikanke trebale reci za svoju vlast za irak iran avganistan i slicno ja ih ovde nikad ne cujem da komentarisu nesto na takav nacin ,vec samo reci podrske za svoju vlast i vojsku.Neka se stide srpskih grobova koje ovakve osobe kao sto su kandic biserko marko karadzic cedo jovavnovic i jos slicni umjesto da im prisluze svece oni ih preturaju po politici umesto da pocivaju umiru.Mrtvim vjecan mir i slava ,a ovom sto ih prozvah zatvor i hapsana.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.