Slovenija ne želi Evropu zidova

Izvor: Radio 021, 17.Okt.2015, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenija ne želi Evropu zidova

Slovenija će poslove oko izbeglica uređivati već na granici i vojska će davati logističku podršku sa ljudstvom i opremom, rekao je danas premijer te zemlje Miro Cerar.

On je istakao da Slovenija nije u vanrednom stanju, ali je naveo da će izbeglička kriza zahtevati velike troškove zbog čega će ta zemlja zatražiti pomoć Evropske unije (EU).

Premijer Slovenije je na konferenciji za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << novinare istakao da je vlada zbog rešavanja izbegličke krize spremna da deluje usklađeno i da je u stalnom kontaktu sa susednim državama.

"Slovenija je šengenska i tranzitna država i zato moramo uvažavati da migranti, izbeglice, žele preko Slovenije u druge države", rekao je Cerar i dodao da će, "ako te zemlje budu preduzimale sve strožije mere, onda će ih preduzeti i Slovenija."

"Slovenija ima odgovornost pre svega prema svojim građanima", naglasio je Cerar. On je rekao i da njegova zemlja ne želi Evropu zidova, ali je naglasio i da će vlada uraditi sve što može da vlada stanjem na granicama i u državi.

Slovenačka agencija STA prenela je da je deo migranata koji su iz Hrvatske prešli u Sloveniju, već stigao do granice sa Austrijom.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.