Slovenci žele Srbiju u EU

Izvor: Vesti-online.com, 01.Sep.2011, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenci žele Srbiju u EU

Vlada Slovenije ostaje privržena proširenju Evropske unije i jačanju evropske perspektive regiona jer smatramo da je to najveći garant mira, sigurnosti i stabilnosti na zapadnom Balkanu i u okviru toga Vlada podržava i dodeljivanje statusa kandidata Srbiji, poručeno je iz Kabineta premijera Slovenije Boruta Pahora.

Pahor je rekao medijima da je u subotu uveče u Beogradu četiri sata razgovarao sa Borisom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Tadićem, predsednikom Srbije, da ima svoj plan za rešenje odnosa Beograda i Prištine.

Iz kabineta Boruta Pahora Politika je dobila pojašnjenje njegovih stavova iznetih na konferenciji za novinare posle razgovora sa Angelom Merkel. Napomenuto je da je za dodelu statusa kandidata na redovnom decembarskom zasedanju Evropskog saveta potrebno je osim pozitivnog izveštaja o napretku obezbediti saglasnost država članica EU.

Kod poslednjeg često je izuzetno važno pravilno predstavljanje složenosti problema i utemeljenje rešenja koje donosi mir i blagostanje umesto da se samo taksativno ispunjavaju nabrojani uslove, smatraju u Vladi Slovenije.

Vlada Slovenije i predsednik vlade Pahor poručuju "da imaju nameru da se s punom snagom angažuju i u onim državama gde mislmo da bi bila dobrodošla dodatna pojašnjenja ili argumenti za usvajanje pozitivne odluke o dodeljivanju statusa kandidata".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.