Slovački parlament usvojio SSP Srbije i EU

Izvor: Studio B, 08.Sep.2010, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovački parlament usvojio SSP Srbije i EU

Slovački parlament usvojio je u trećem čitanju Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju Srbije i EU.

Jednodomni slovački parlament taj sporazum je usvojio uz samo jedan glas protiv od 140 prisutnih poslanika.

"Reč je o sporazumu koji ima vrlo veliki politički značaj. Srbija je poslednja zemlja bivše Jugoslavije koja nema sporazum koji bi pokrivao saradnju sa zemljama EU", kazao je danas >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << šef slovačke diplomatije Mikulaš Džurinda, apelujući na poslanike da sporazum usvoje.

Džurinda je prošle sedmice najavio da će slovački parlament, kao peta članica EU, ratifikovati SSP sa Srbijom, nakon čega će Bratislava temu evropske budućnosti Srbije otvoriti, kako je naveo, i za evropskim stolom.

"Potrebno nam je da Srbija ima jasnu proevropsku perpsektivu. U decembru je podnela prijavu za člana EU a do danas iz Evropske komisije nema reakcije. Svoj glas ću vrlo intenzivno posvetiti toma da Srbija tu jasnu mapu puta dobije", obećao je početkom septembra novi šef slovačke diplomatije.

SSP Srbije i EU koji je odobrio danas slovački parlament ide sada na ratifikaciju predsedniku Slovačke Ivanu Gašparoviču.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.