Izvor: SEEcult.org, 25.Apr.2011, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skuplja kultura u EU

Kultura je u proteklih pet godina u zemljama Evropske unije poskupela u proseku za 11,9 odsto, uključujući cene usluga (ulaznice za bioskope, pozorišta, koncerte, muzeje, zoološke vrtove, RTV pretplatu i iznajmljivanje opreme), kao i knjiga i štampe. Prema statistici Eurostata za period od 2005. do 2010. godine, kultura igra važnu ulogu u svakodnevnom životu građana EU, ali se podaci o njenim potencijalima i cenama bitno razlikuju od zemlje do zemlje.

Nastavak na SEEcult.org...






Povezane vesti

EU: Deficit Grčke veći od prošlogodišnje procjene

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Apr.2011, 14:26

Grčki državni deficit bio je znatno veći nego što se predviđalo prošle godine, pokazali su  danas podaci Evropske unije (EU), što ukazuje na teškoće koje prezadužena zemlja ima kako bi financije stavila pod kontrolu. Budžetski deficit dosegao je 10,5 posto bruto domaćeg proizvoda Grčke...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.