Skot: Dobio sam instrukcije iz Amerike da snažno podržavam Srbiju u priključenju EU

Izvor: Blic, 21.Mar.2016, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skot: Dobio sam instrukcije iz Amerike da snažno podržavam Srbiju u priključenju EU

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Kajla Skota, koji je srpskom premijeru preneo da je dobio instrukcije američke administracije da nastavi da snažno održava Srbiju u procesu evrointegracija.

Skot, koji se upravo vratio iz Vašingtona, premijeru Vučiću je preneo američko viđenje predstojećih izbora, kao i očekivanja da buduća Vlada Srbije nastavi sa sprovođenjem reformi neophodnih za dostizanje kriterijuma >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za članstvo u Evropskoj uniji.

Kako je saošteno iz Vlade Srbije, premijer Vučić i američki dilomata su tokom razgovora razmotrili regionalna i druga međunarodna pitanja, uključujući presudnu ulogu Srbije u promovisanju regionalne stabilnosti i boljih odnosa u regionu Zapadnog Balkana.

Sagovornici su, kako se navodi, razmotrili i pomake u dijalogu Beograda i Prištine i zaključili da je za uspeh tog procesa neophodna primena do sada postignutih sporazuma.

Ambasador Skot pohvalio je i konstruktivnu i odgovornu ulogu Srbije u odnosu na migrantsku krizu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Skot dobio instrukcije da podrži Srbiju

Izvor: Mondo, 21.Mar.2016

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Kajla Skota...Foto: Tanjug, Oksana Toškić..Skot je  srpskom premijeru preneo da je dobio instrukcije američke administracije da nastavi da snažno održava Srbiju u procesu evrointegracija...Skot,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.