Siguran glas Mađarske za datum

Izvor: B92, 22.Feb.2013, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Siguran glas Mađarske za datum"

Beograd -- Srbija od Mađarske može da očekuje siguran glas za dobijanje datuma za počinjanje pregovora sa EU, kaže državni sekretar u MUP-u Vladimir Božović.

Božović je rekao da je Peter Sijart, državni sekretar u kabinetu mađarskog premijera, s kojim je danas razgovarao, pozitivno ocenio rad srpske vlade u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije i poručio da bi na toj borbi Srbiji pozavidele mnoge >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << evropske zemlje.

"Kolega iz Mađarske je rekao i da svakako možemo očekivati od Mađarske siguran glas za dobijanje datuma za otpočinjanje pregovora, što predstavlja veliko ohrabrenje, s obzirom na to da nam je ta država kao regionalan partner izuzetno važna i da Vlada Srbije i premijer insistiraju na regionalnoj saradnji, kao važnom spoljnopolitičkom prioritetu", rekao je Božović.

Prema njegovim rečima, ocena mađarskog kolege o napretku Srbije predstavlja značajan doprinos i ohrabrenje za Srbiju, MUP i vladu da još intenzivnije, odgovornije, ozbiljnije nastave ka evropskom putu, a za dobrobit građana Srbije.

On je najavio da će se sledeće nedelje održati zajednički trojni sastanak ministara unutrašnjih poslova Srbije, Austrije i Mađarske, kome će domaćin biti Beograd, a tema regionalna saradnja.

Božović je podsetio da je u SAD na svim razgovorima na političkom, a i na bezbedonosnom nivou posebno istaknuta regionalna saradnja Srbije kao jedan od najvažnijih elemenata i preduslova za dobijanje datuma za otpočinjanje pregovora.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Božović: Srbija može da računa na Mađarsku

Izvor: Akter, 22.Feb.2013

Srbija od Mađarske može da očekuje siguran glas za dobijanje datuma za počinjanje pregovora sa EU, rekao je državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Vladimir Božović posle razgovora sa Peterom Sijartom, državnim sekretarom u kabinetu mađarskog premijera

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.