Senić predsednik Odbora za evrointegracije

Izvor: Blic, 26.Apr.2014, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Senić predsednik Odbora za evrointegracije

Odbor Skupštine Srbije za evropske integracije izabrao je danas za predsednika Aleksandra Senića iz NDS koji je poručio da je strateški cilj države ulazak u EU kao i da će taj Odbor ostvarenju tog cilja dati puni doprinos.

"Jedini dogovor u društvu koji je zaista postignut je to da je strateški cilj Srbije članstvo u EU. O tome govori >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i podatak da je 250 poslanika u ovom sazivu upravo opredeljeno za članstvo Srbije u EU", rekao je Senić novinarima nakon izbora za predsednika Odbora.

Prema njegovim rečima, u tom Odboru neće biti pozicije i opozicije već će svi raditi na tome da Srbija što pre postane član EU.

On je rekao da u tom smislu očekuje dobru saradnju svih državnih organa u ostvarenju tog cilja, što bržeg članstva u EU.

I potpredsednik Odbora Laslo Varga iz SVM je naveo da očekuje dobru saradnju svih uključenih u taj proces i dodao da će Odbor imati ključnu ulogu u koordinisanju poslova Narodne skupštine u tom pravcu.

On je naveo da će Odbor biti ta tačka u kojoj će se utvrdjivati stavovi parlamenta vezani za pregovaracki proces pred svaku rundu pregovora kod svakog poglavlja.

Prema njegovim rečima, Odbor će biti telo sa kojim će Vlada Srbije utvrdjivati svoje pregovaračke pozicije.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.