Seminar za pokrajinske poslanike o institucijama EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2016, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Seminar za pokrajinske poslanike o institucijama EU

Institucije EU u procesu pristupanja Srbije - naziv je prvog savetovanja za pokrajinske poslanike koje je održano danas u Velikoj sali Skupštine AP Vojvodine, sa ciljem unapređenja institucionalnih  i zakonodavnih kapaciteta  Skupštine i poslanika u procesu evropskih integracija.

Savetovanje je održano u saradnji sa Fondacijom "Konrad Adenauer", a o pomenutoj temi govorili su predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, šef pregovaračkog tima za vođenje pregovora >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji, Tanja Miščević i direktor Fondacije "Konrad Adenauer", Norbert Berkman - Dirkes.

Ištvan Pastor je rekao novinarima da je današnjim savetovanjem pokrenut novi vid aktivnosti u Skupštini AP Vojvodine, a to je vid osposobljavanja i debate van procesa odlučivanja.

"Svima nama je potrebno da obnovimo znanja koja imamo, ali i da popunimo praznine u znanju koje ima svako od nas", rekao je Pastor i najavio da će do kraja godine biti održano pet sličnih savetovanja.

Tanja Miščević je rekla da je na tom savetovanju glavna tema bilo informisanje o najznačajnijim i najvažnijim institucijama Evropske unije u procesu pregovora o pristupanju Srbije EU.

"Svi zajedno moramo mnogo više raditi ne samo na informisanju već i na komunikaciji sa institucijama bitnim za evro integracije", rekla je Miščević, dodajući da je u tome vrlo značajna pomoć Fondacije "Konrad Adenauer".

Norbert Berkman - Dirkes je rekao novinarima da je bavljenje temama procesa integracija u EU značajno za celu Srbiju.

"Proces integracija u EU nije samo tehnička stvar i na njemu se mora raditi iskreno iz dubine srca i duše jer samo na takav način taj proces može biti uspešan", rekao je Berkman - Dirkes.

On je istakao da je jako dobro to što će poslanici pokrajinske skupštine informacije o pregovorima sa EU dobiti direktno od glavne pregovaračice Tanje Mišćević koja im, kako je rekao, na najbolji način može odgovoriti na sva pitanja vezana za tu temu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.