Šefica diplomatije EU: Nije bilo pritiska SAD prilikom uvođenja sankcija Rusiji

Izvor: Vostok.rs, 07.Okt.2014, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šefica diplomatije EU: Nije bilo pritiska SAD prilikom uvođenja sankcija Rusiji

07.10.2014. -

Šefica evropske diplomatije Federika Mogerini je izjavila da nije bilo nikakvog pritiska SAD prilikom uvođenja sankcija Rusiji, a odluku su jednoglasno donele države EU.

„Bila sam više začuđena, jer smo mi, Evropljani, radili zajedno sa Bajdenom, ali, najvažnije je da je to bio dijalog, i ne samo sa SAD, već i sa drugim državama, koje su imale isto mišljenje o sankcijama protiv Rusije“, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << rekla je ona.

Nešto pre je potpredsednik SAD Džo Bajden izjavio da su SAD i lično predsednik Baraka Obama naterali države EU da uvedu sankcije Rusiji, kao odgovor na situaciju u Ukrajini.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije, foto: REUTERS/Laurent Dubrule    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.