Šatorsko naselje kosovskih  Roma u Briselu

Izvor: Glas javnosti, 21.Sep.2010, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šatorsko naselje kosovskih Roma u Briselu

PRIŠTINA - Nekoliko desetina porodica Roma, uglavnom sa Kosova, napravilo je šatorsko naselje u centru Brisela, piše Koha ditore.

Dopisnik Kohe iz Brisela navodi da Romi sa Kosova stižu u Evropsku uniju tvrdeći da plaćaju od 2.000 do 5.000 evra "organizatorima putovanja" Srbima i Albancima, koji ih šalju u članice EU.

Vlasti tih zemalja većinu Roma deportuju na Kosovo.

Dozvolicu sebi >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da odgovorim na vas clanak u nesto izmenjenom obliku, jer , oprostite ima nekoliko gresaka. Kao clan lokalne direkcije najbolje za sada avio kompanije, imam prilike da saradjujem blisko sa francuskom policijom i drugim organima, po pitanju "ilegalnih emigranata", ili Roma i Cigana. Tacno je da oni stizu u EU posto plate neku sumu novca Siptarima ali i Srbima.

Oni dolaze sa Kosmeta ali isto tako sa preradjenim dokumentima iz susednih evropskih drzava pa se predstave kao izbeglice sa Kosova.Francuske vlasti ne salju sistematski njih na Kosovo, vec u Srbiju. Ako se radi o ilegalnim osobama iz Albanije, oni se salju na Kosovo, a ako se radi o Romima i Ciganima onda se oni salju sitematski u Srbiju. Za Albance je Kosovo nezavisna drzava, a kada se radi o Romima i Ciganima sa Kosova onda se oni tretiraju kao Srbi.

Posetite internet sajt http://www.coe.int i pogledajte rubriku "ljudska prava" videcete da se stvari tretiraju na opisani nacin. Zato i broj albanskog stanovnistva na Kosovu naglo skace.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.