Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2010, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastanak predsednika parlamenata Srbije i Mađarske

LIMASOL -

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović zahvalila je danas, u razgovoru sa predsednikom mađarskog parlamenta Palom Šmitom, na snažnoj podršci Mađarske Srbiji u procesu integracije u Evropsku uniju.

Predsednici parlamenata su održali bilateralni sastanak, na inicijativu mađarske strane, na marginama Konferencije predsednika parlamenata zemalja članica Saveta Evrope u Limasolu, na Kipru.

Đukić-Dejanović i Šmit složili su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se da bi saradnja parlamentarnih odbora, koja se bave evropskim i spoljnim poslovima, mogla pomoći Srbiji u njenim daljim koracima ka punopravnom članstvu u EU, saopštila je Skupština Srbije.

Šmit je istakao da će Mađarska nastaviti da bude veoma važan prijatelj Srbije kada je reč o evropskim integracijama, naročito tokom predsedavanja Mađarske EU, u prvoj polovini 2011. godine.

Predsednik mađarskog parlamenta istakao je da je saradnja dva parlamenta na visokom nivou i da taj nivo treba održavati, ne samo na nivou susreta predsednika, već i radnih tela parlamenata.

Predsednica Skupštine Srbije naglasila je da je taj nivo saradnje dostignut zahvaljujući i potpisanom Sporazumu o saradnji dva parlamenta u novembru 2008. godine, kao i da takvu saradnju treba promovisati i ubuduće.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.