Šarl Mišel je u karantinu

Izvor: B92, 23.Sep.2020, 18:18

Šarl Mišel je u karantinu

Brisel -- Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel nalazi se u karantinu zbog bliskog kontakta sa osobom zaraženom koronavirusom.

Mišel se striktno pridržava propisanog protokola, saopšteno je u Briselu.

Ranije je iz kabineta predsednika Evropskog saveta saopšteno da je Mišel bio u bliskom kontaktu sa službenikom obezbeđenja koji je pozitivan na virus kovid 19.

Zbog karantina, Mišel je morao da otkaže samit lidera EU planiran za 24. i 25. septembar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Briselu, kome on predsedava.

Diplomatski izvori u Briselu navode da je Šarl Mišel bio u bliskom kontaktu sa službenikom obezbeđenja tako što su se vozili u istim kolima.

Portparol Mišela kaže da je predsednik Evropskog saveta poslednji put testiran na kovid 19 u ponedeljak kada su rezultati bili negativni, a da se sada čeka drugi test.

Samit lidera EU odložen je za 1. i 2. oktobar.

Iz kabineta Šarla Mišela nisu želeli da daju izjave povodom mogućeg rizika kojem su bili izloženi premijer Grčke Micotakis i predsednik Kipar Anastasiades, sa kojima se Mišel susreo prethodnih dana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.