Saradnja RTV i Fonda Evropski poslovi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2010, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja RTV i Fonda "Evropski poslovi"

NOVI SAD -

Kreiranje evropskih projekata, promocija evropskih vrednosti i korišćenje evropskih fondova biće strateški pravci saradnje Radio-televizije Vojvodine i pokrajinskog Fonda "Evropski poslovi", poručili su direktor RTV-a Blažo Popović i direktor Fonda "Evropski poslovi" Predrag Novikov prilikom potpisivanja Sporazuma o saradnji.

Vojvodina je pre četiri godine imala svega 5 projekata koje su finansirali fondovi Evropske unije, danas ima više od 200. Takav >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << skok je dokaz da je znanje o Evropskoj uniji i njenim fondovima u međuvremenu znatno poraslo, a mediji su tome dali veliki doprinos.

" RTV i Fond "Evropski poslovi" biće partneri u projektima kod novih fondova Evropske unije, koji su suštinski namenjeni samo medijima, ja bih podsetio da je fond za to prošle godine bio 4 miliona evra. Odmah posle potpisivanja sporazuma mi moramo početi da se takmičimo za ta sredstva ", objašnjava direktor Fonda "Evropski poslovi" Predrag Novikov.

"Kreiranje evropskih projekata, promocija evropskih vrednosti i korišćenje evropskih fondova - to su pravci saradnje sa Fondom Evropski poslovi", poručuje generalni direktor RTV Blažo Popović.

Zajednički rad RTV-a i Fonda, na privlačenju novca iz evropskih fondova ali i na edukaciji građana o evrointegracijama naše zemlje, iduće godine biće veoma aktivna jer Srbiju očekuje kandidatura za članstvo u Uniji, a pokrajinu Vojvodinu otvoranje regionalne Kancelarije u Briselu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.