Sandžak žuri u Brisel

Izvor: B92, 09.Avg.2011, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sandžak žuri u Brisel

Beograd -- U Briselu otvorene kancelarije Kragujevca i Niša, u oktobru će i novosadska. Novi Pazar pokrenuo inicijativu za predstavništvo u Evropskoj uniji, pišu Novosti.

Vojvodina će se, konačno, početkom oktobra pridružiti Nišu i Kragujevcu i podići svoju zastavu u Briselu.

Kako za "Novosti" kaže Tomislav Stantić, pokrajinski sekretar za lokalnu samoupravu i međunarodnu saradnju, Novi Sad će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tada otvoriti svoju kancelariju u EU, što će im omogućiti lakši pristup sredstvima iz evropskih fondova i projekata.

"Sedište naše kancelarije biće u zgradi Misije Srbije pri EU, oni će u svakom trenutku biti upoznati sa onim što naša filijala radi. Direktor će najverovatnije biti Predrag Novikov, koji je trenutno na čelu Fonda za evropske poslove", objašnjava Stantić.

Grad Kragujevac i još šest opština iz tog kraja od prošlog septembra predstavlja Borka Tomić, a Niš od 22. juna Aleksandra Lugović, koja se u Briselu već duže bavi evropskim integracijama.

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović objašnjava da su troškovi zastupništva veoma mali, da su dobili besplatan prostor na korišćenje za kancelariju u Asocijaciji lokalnih agencija za demokratiju. Od sledeće godine, niška kancelarija zastupaće i sve ostale opštine iz tog kraja.

I Novi Pazar se sprema da se uskoro pridruži Vojvodini, Nišu i Kragujevcu. Kako smo čuli od predsednika Stranke za Sandžak Fevzije Murića, dobili su podršku i od diplomata iz neformalne grupe ”Prijatelji Sandžaka”, koju čine ambasadori vodećih zapadnih zemalja u Srbiji.
Pogledaj vesti o: Raška

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.