Saglasnost Pokrajine za rad Fonda Evropski poslovi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jan.2016, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saglasnost Pokrajine za rad Fonda Evropski poslovi

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici dala saglasnost na program rada Fonda "Evropski poslovi Vojvodine" za 2016. godinu, a fokus njegovog rada biće dalja izgradnja administrativnih i institucionalnih kapaciteta Pokrajine za efikasnije korišćenje sredstva EU u okviru programa prekogranične saradnje.

Kako je saopšteno, Fond će ove godine nastaviti sa obukama o mogućnostima korišćenja sredstva iz evropskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << fondova, a ta edukacija će biti namenjena zaposlenima u pokrajinskoj administraciji, opštinama, javnim preduzećima i organizacijama civilnog društva.

Kao jedna od najvažnijih edukativnih oblasti na kojoj će se raditi i u 2016. godini, navedena je priprema projekata koji će biti predloženi za finansiranje iz EU sredstava u narednom periodu.

Fond će nastaviti i sa podizanjem kapaciteta svoje kancelarije u Briselu, kako bi se stekao što bolji uvid u administrativne i političke trendove u Briselu.

"Naredne četiri godine biće ključne u postavljanju sistema i odnosa Srbije i Evropske unije za korišćenje sredstava iz evropskih fondova i u tom procesu je potrebna što aktivnija pozicija pokrajine Vojvodine, jer u mnogim poljima predstavlja najbolji primer dobre prakse, što dodatno osnažuje poziciju same Srbije", navodi se u saopštenju nakon sednice.

Kako se dodaje, Fond će nastaviti sa kontinuiranom edukacijom kadrova koji se bave procesom evropskih integracija, pa će i tokom 2016. godine biti organizovana obuka polaznika u okviru programa "Upravljanje regionalnim razvojem kroz EU fondove".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.