Sačekati mišljenje Međunarodnog suda pravde

Izvor: Politika, 22.Jun.2010, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sačekati mišljenje Međunarodnog suda pravde

PRAG – Za svaki dalji korak kada je reč o Kosovu trebalo bi sačekati mišljenje Međunarodnog suda pravde o legalnosti jednostrano proglašene nezavisnosti, izjavio je šef delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer.

"Imamo 22 zemlje EU koje priznaju Kosovo i pet koje ga ne priznaju i rešenje u tom smislu mora biti pronađeno. Sada moramo sačekati da vidimo kakvo će biti mišljenje Međunarodnog suda pravde i kakav proces može početi iz toga. Tada ćemo videti >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << i kakvo rešenje možemo da nađemo", izjavio je Dežer za Radio Slobodna Evropa (RSE).

"Postoje različiti modeli i opcije. Dakle, to je pitanje vremena, strpljenja i rada", kazao je Dežer.

Sve veći broj članica Unije nakon te odluke, koja se uskoro očekuje, savetuje otvaranje tehničkog dijaloga Beograda i Prištine, navodi ta radio stanica, dok vlasti u Srbiji očekuju poziv za nove statusne pregovore o Kosovu.

Srbija je prošle sedmice na sastanku ministara spoljnih poslova EU dobila "zeleno svetlo" za početak ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU.

Tanjug

objavljeno: 22/06/2010

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.