STATISTIKA OD AVGUSTA PO EVROPSKIM NORMAMA

Izvor: Kurir, 21.Jun.2011, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STATISTIKA OD AVGUSTA PO EVROPSKIM NORMAMA

BEOGRAD - Projekat za unapređenje Republičkog zavoda za statistiku (RZS) u skladu sa zahtevima evropskog statističkog sistema, biće završen u avgustu, najavljeno je danas.

Taj projekat Evropska unija (EU) finansira sa 1,8 miliona evra.

Taj sistem bi, prema rečima predstavnika Delegacije EU u Srbiji Hosea Gomezs na završnoj konferenciji, trebalo da obezbedi statističke podatke neophodne za planiranje, tranziciju i reforme definisane u Sporazumu Srbije i >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << EU o stabilizaciji i asocijaciji.

"Svrha projekta je pomoć u usklađivanji zvanične statistike u Srbiji sa zahtevima evropskog statističkog sistema", rekao je on.

Projekat sadrži četiri komponetne: infrastrukturu za izradu nacionalnih računa; za pripremu popisa poljoprivrede 2012. godine; za unapređenje sistema informaciono-komunikacionih tehnologija RZS i za razvoj savremenog sistema saopštavanja podataka.

Direktor RZS Dragan Vukumirović je izrazio uverenje u uspeh popisa stanovništva, domaćinstava i stanova oktobra ove godine, i popisa poljoprivrede, odloženog za 2012. godinu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.