ŠTA SMO DOBILI ODLUKOM DA SE OGRANIČI ULAZ MIGRANATA: Samo oko 300 njih manje kroz Srbiju

Izvor: Kurir, 19.Nov.2015, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠTA SMO DOBILI ODLUKOM DA SE OGRANIČI ULAZ MIGRANATA: Samo oko 300 njih manje kroz Srbiju

Nakon odluke Srbije i Makedonije da se ograniči protok migranata ka zemljama Evropske Unije dnevno će u našu zemlju ulaziti svega 5 do 6 odsto manje izbeglica, odnosno u proseku oko 300 ljudi, saznaje Kurir.

Srbija i Makedonija od noćas sprovode ovu odluku.

- Od ponoći dozvoljen je prolaz samo migrantima koji dolaze sa ratnih područja, Sirijcima, Iračanima i Avganistancima, dok svi koji spadaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u tzv ekonomske azilante više neće moći da prođu ovom rutom. To su Etiopljani, Sudanci, Eritrejci, ali i građani Somalije, Libije, Maroka, Alžira,... Ako se zna da je upravo najmanje izbeglo iz tih zemalja onda ovom odlukom gotovo da uopšte neće biti smanjen priliv izbeglica koji preko Srbije žele u zemlje Evropske unije, to je negde pet do šest odsto manje. Dakle, ako dnevno u proseku iz Makedonije u Srbiju uđe oko 5.000 migranata, ispada da je to najviše oko 300 ljudi manje- objašnjava naš sagovornik sa prelaza Preševo.

On dodaje da ova odluka neće puno doprineti ni bezbednosti u Evropi.

- Neće jer upravo najviše radikalnih ekstremista i terorista koji su se domogli Evrope ranije ili tokom izbegličkog talasa pošto većina njih i nema dokumenta, potiču ili dolaze iz Sirije ali i Avganistana - upozorava izvor Kurira.

S. Vojinović

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.