SRS: Arbitraža o granici sa Hrvatskom na štetu Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jul.2017, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS: Arbitraža o granici sa Hrvatskom na štetu Srbije

Opoziciona Srpska radikalna stranka smatra da bi Srbija trebalo da se odrekne članstva u EU zarad celovitosti državne teritorije, zato što su u EU koncentrisani, kako tvrde, svi srpski neprijatelji i zbog toga što je Srbija uvek trpela štetu kada su neka pitanja rešavana na međunarodnom nivou.

U saopštenju SRS se navodi i da vlast u Srbiji ne bi trebalo ni da, kako navode, pomišlja da se granični >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << spor Srbije i Hrvatske rešava na međunarodnoj arbitraži jer bi ishod te arbitraže bio unapred poznat i na štetu Srbije.

Oni podsećaju da od 2002. godine do danas zvaničnici Hrvatske postavljaju pitanje granice na Dunavu između Srbije i Hrvatske.

Radi se, kažu, o 145 kilometara granice, odnosno 11.000 hektara zemljišta koje katastarski pripada opštinama Apatin, Sombor i Bačka Palanka.

Srpska radikalna stranka podseća da je međunarodnim propisima regulisano da se međudržavna granica utvrđuje sredinom plovne reke i da sa aspekta međunarodnog prava granica na Dunavu nije i ne može biti sporna.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.