SRBIJA SKUPLJA OD NEMAČKE!

Izvor: Kurir, 19.Feb.2011, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBIJA SKUPLJA OD NEMAČKE!

BEOGRAD - Cene u Srbiji previsoke i za gastarbajtere. Svako ko je imao priliku da otputuje van granica naše zemlje, šokirao se kada je video da je hrana tamo ne samo jeftinija nego je ima.

BEOGRAD - Cene u Srbiji previsoke i za gastarbajtere.

Svako ko je imao priliku da otputuje van granica naše zemlje, šokirao se kada je video da je hrana tamo ne samo jeftinija nego je ima. Kurir je zato u Nemačkoj i Srbiji sproveo istraživanje koje nedvosmisleno ukazuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da su u EU daleko veće plate, ali i drastično niže cene. Tako je kilogram brašna u srpskim radnjama gotovo dvostruko skuplji, baš kao i so, dok za mleko, piletinu i mleveno meso treba izdvojiti od 20 do 30 dinara više nego u Nemačkoj.

I dok se običnim građanima čini da se svuda živi lakše jer su cene namirnica niže, a plate veće, stručnjaci tvrde da nije baš tako.

- Razlika u cenama pojedinih namirnica je evidentna. Naročito onih koje građani svakodnevno kupuju. Kod nas trgovci misle da prodajom skupljih proizvoda mogu obezbediti veću zaradu, a ne mogu. Ipak, Evropljani troše mnogo više na poreze i režije - kaže ekonomista Aleksandar Stevanović.

Sve je to isto

Postoje i stručnjaci koji kao da žive u nekoj drugoj Srbiji, jer nedavno je i ekonomista Miladin Kovačević šokirao javnost svojom izjavom da 375 evra u Srbiji vredi kao gotovo 1.100 evra u Evropi, kao i da su Srbi rasipnici, te da čak i siromašne porodice jedu obilato.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.