SRBIJA REŠENA DA NASTAVI PUT U EU

Izvor: Kurir, 14.Sep.2010, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBIJA REŠENA DA NASTAVI PUT U EU

BEOGRAD - Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić, u razgovaru sa italijanskim kolegom Frankom Fratinijem, potvrdio je rešenost Srbije da nastavi putem evropskih integracija.

BEOGRAD - Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić, u razgovaru sa italijanskim kolegom Frankom Fratinijem, potvrdio je rešenost Srbije da nastavi putem evropskih integracija.

Jeremić je istakao da je Beograd, na konkretan način, pokazao dobru volju i rešenost da nastavi putem evropskih integracija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
"Nadam se da će i Evropa uskoro učiniti konkretne korake, jer ne verujem da bi u bilo čijem interesu bilo da takvi koraci izostanu", rekao je Jeremić novinarima u Rimu.

Fratini je rekao da se mora učiniti sve da se u oktobru postigne konsenzus članica Unije koji će dozvoliti Savetu EU da zatraži mišljenje Evropske komisije o kandidaturi Srbije.

"Želeli bismo da Evropa donese takvu odluku, a oktobar je na dohvat ruke i moguće je da ćemo uspeti da objasnimo svima da daju zeleno svetlo", izjavio je Fratini.

Prema njegovim rečima, na taj konsenzus unutar EU prema Srbiji se ne sme gledati kao na nešto što se daje za uzvrat, već to shvatiti kao gest priznanja za nešto što je Srbija uradila veoma dobro, u kontekstu evropskih vrednosti.

Fratini je izjavio da nema novih uslova za Srbiju u procesu evropskih integracija, jer nije moguće menjati pravila u toku igre.

Jeremić je rekao da je Italija jedan od najznačajnijih partnera Srbije, ne samo u okviru EU, i najavio da će se, 13. i 14. oktobra, u Beogradu, održati samit vlada dveju zemalja.

Jeremić je rekao da je prvi samit vlada Srbije i Italije održan prošle godine u Rimu i najavio da će skup u Beogradu rezultirati potpisivanjem nekoliko međudržavnih sporazuma.

"Dve najvažnije teme samita biće ekonomija i bezbednost, odnosno saradnja u borbi protiv organizovanog kriminala na Zapadnom Balkanu", izjavio je Jeremić.

On je najavio da će sa italijanskim premijerom Silvijom Berluskonijem u Beograd doći brojni privrednici i videti u kojim oblastima je moguće ulagati u Srbiji.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.