SKANDAL U EU! SRBIJI ZABRANJEN UVOZ RUSKE NAFTE ZBOG HRVATSKE! Izuzeće od novih sankcija dobili Bugari - čeka se snažan odgovor Vučića

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Okt.2022, 08:28

SKANDAL U EU! SRBIJI ZABRANJEN UVOZ RUSKE NAFTE ZBOG HRVATSKE! Izuzeće od novih sankcija dobili Bugari - čeka se snažan odgovor Vučića

Hrvatski mediji likuju

Države članice Europske unije izglasale su juče osmi paket sankcija protiv Rusije, koji je ovaj put usmeren i na ograničavanje cene nafte koju Rusija izvozi u treće zemlje izvan EU. Na insistiranje Hrvatske na čelu sa premijerom te zemlje Andrejem Plenkovićem taj paket obuhvatiće i Srbiju jer preko Janafa neće moći više da uvozi rusku naftu.

Tako je Srbiji od 10. oktobra, na osnovu najnovijeg paketa sankcija EU >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << , zabranjen uvoz ruske nafte preko "Janafa", a od tih sankcija izuzete su Mađarska i Bugarska.

To praktično znači da će Srbija zbog Hrvatske i ovog poteza morati da plaća skupu naftu.

- Uprkos tome što je predlog Evropske komisije predviđao jedan izuzetak od koje bi profitirala Srbija, a tiče se i Jadranskog naftovoda (Janafa), Hrvatska i još nekoliko država članica pobrinule su se da taj deo predloga ne prođe jer je zaključeno da za njega nema opravdanja - navodi se u hrvatskim medijima.

Presednik Srbije Aleksandar Vučić besan je kao ris zbog odluke EU da, na predlog Hrvatske, Srbiji zabrani uvoz ruske nafte preko "Janafa", a da istovremeno od tih sankcija, zbog teške ekonomske situacije, izuzme Mađarsku i Bugarsku.

Кako Informer saznaje u Predsedništvu, Vučić će danas u Pragu na samitu Evropske političke zajednice svojim sagovornicima iz EU direktno reći da je ovo strašan skandal.

Predsednik će danas uputiti i važnu i veoma oštru poruku Hrvatskoj na čije insistiranje je rbija stavljena pod "naftne sankcije".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.