SASTANAK U BRISELU Turska i EU još bez dogovora o migrantima

Izvor: Blic, 18.Mar.2016, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SASTANAK U BRISELU Turska i EU još bez dogovora o migrantima

Turska i EU za sada nisu postigli konačan dogovor o smanjenju priliva migranata u evropski blok, ali je na sastanku u Briselu ostvaren određeni napredak, rekao je danas izvor blizak pregovorima.

Lideri EU pokušaće da, tokom dvodnevnog samita, sklope sporazum sa Ankarom o vraćanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << migranata bez dokumenata u zamenu za potvrđene izbjeglice.

Pročitajte još:

"Da budem iskren, ima napretka, ali još nemamo rešenje. Za sada nema sporazuma. Ali postoji namera da sporazum bude potpisan", rekao je izvor novinarima, prenosi "Sputnjik".

ANGELA STAVLJA EVROPU NA KOCKU Da li će Merkelova progurati dogovor s Turcima

Izvor je dodao da će, posle konferencije, predsednik Evropskog saveta Donald Tusk sazvati sastanak lidera EU radi diskusije o ishodu pregovora.

Prema preliminarnom dogovoru EU i Turske, Unija će ubrzati proces prema Ankare u evropski blok, uvesti bezvizni režim za turske građane i povećati pomoć za zbrinjavanje izbeglica na šest milijardi evra do kraja 2018. godine u zamenu za vraćanje velikog broja migranata u Tursku.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.