SAD pozivaju Beograd i Prištinu na postizanje dogovora

Izvor: Kurir, 18.Apr.2013, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD pozivaju Beograd i Prištinu na postizanje dogovora

Zvaničnik Stejt departmenta je rekao da će se dve strane u petak opet sastati u Briselu i da SAD nastavljaju u potpunosti da podržavaju dijalog pod vođstvom Eštonove i EU

VAŠINGTON - Sjedinjene Američke Države zajedno sa Evropskom unijom i visokom predstavnicom Ketrin Ešton podstiču Srbiju i Kosovo da nastave sa naporima da se postigne i potpiše sporazum koji bi normalizovao >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << njihove odnose, rečeno je u Stejt departmentu.

Zvaničnik Stejt departmenta je rekao da će se dve strane u petak opet sastati u Briselu i da SAD nastavljaju u potpunosti da podržavaju dijalog pod vođstvom Eštonove i EU.

"Pozdravljamo vođstvo koje su pokazali premijeri (Ivica) Dačić i (Hašim) Tači, i ostajemo privrženi da im pomognemo da dođu do zajedničkog stava, koji bi bio od koristi za njihove narode i ceo region", dodao je ovaj američki funkcioner.

On je ponovio da SAD snažno podržavaju evropsku perspektivu i za Srbiju i za Kosovo, istakavši da je zamenik pomoćnika državnog sekretara Filip Riker posetio Brisel da bi podvukao podršku koju Amerika daje dijalogu i naporima koje Beograd i Priština tim povodom iskazuju.

Tanjugov sagovornik je dodao da Riker nije bio u Briselu "u vreme poslednjih sastanaka".

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.