Ružić: Prošetaćemo na Paradi ponosa

Izvor: B92, 20.Sep.2013, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ružić: Prošetaćemo na Paradi ponosa

Beograd -- Ministar bez portfelja Branko Ružić potvrdio da će sa šeficom pregovaračkog tima sa EU Tanjom Miščević učestvovati u šetnji na "Paradi ponosa".

Ružić je, na zajedničkoj konferenciji za novinare posle sastanka sa Kacinom, rekao da veruje da je obaveza odgovornih političara i građana da ne prave famu od stvari koje su jasno definisane zakonom.

"Pravo na različitost je pravo koje nikom ne sme biti suspendovano i Tanja Miščević i ja smo i u Briselu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekli da želimo da pošaljemo snažnu poruku i da svojim učešćem razbijemo predrasude koje u srpskom društvu, nažalost, možda još uvek postoje", rekao je on.

Kacin je dodao da se nada da Ružić i Miščevićeva neće biti jedini članovi vlade i administracije koji će se pridružiti "Paradi ponosa" i pokazati da se Srbija menja, unapređuje i postaje tolerantnija.

"Političari moraju pokazati kako se treba ponašati, promovisati i braniti ljudska prava - iako i Ružić i ja pripadamo seksualnoj većini moramo dati poruku da su oni ravnopravni i dobrodošli i nadam se da će se to i desiti", rekao je Kacin.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.