Rusija može da ostane bez Mundijala

Izvor: B92, 03.Sep.2014, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija može da ostane bez Mundijala

Evropska unija razmatra uvođenje sportskih sankcija Rusiji zbog sukoba u Ukrajini, a jedna od mera je i bojkot SP 2018. godine, prenosi agencija AFP.

"Ova ideja figuriše u radnom materijalu koji je diskutovan među članicama Evropske unije", naveo je izvor blizak Evropskoj komisiji i dodao da bi eventualna sankcija usledila "kasnije, a ne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sada".

Kako navodi Fajnenšel tajms, dotični dokument govori o "koordinisanoj akciji članica Grupe 7, kako bi se preporučila suspenzija učešća Rusije u velikim kulturnim, ekonomskim ili sportskim dogadjajima, kao što su trke Formule 1, fudbalska takmičenja pod okriljem UEFA i Mundijal 2018.

Evropska komisija bi u sredu trebalo da predstavi predloge za jačanje sankcija protiv Rusije, koja je optužena da je pomagala proruskim snagama u istočnoj Ukrajini.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bojkot Mundijala 2018. jedna od sankcija Rusiji?

Izvor: Akter, 03.Sep.2014

Bojkot fudbalskog prvenstva sveta 2018. godine jedna je od sankcija koje EU planira da nametne Rusiji zbog političke krize u Ukrajini.."Ova ideja figuriše u radnom materijalu koji je diskutovan među članicama Evropske unije", naveo je izvor blizak Evropskoj komisiji i dodao da bi eventualna sankcija...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.