Rusija: EU sabotira razgovore o Ukrajini

Izvor: Blic, 19.Mar.2014, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: EU sabotira razgovore o Ukrajini

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je danas kritikovalo odluku predsednika Evropskog saveta Hermana van Rompeja da otkaže posetu Moskvi, nazvavši taj potez "odbijanjem da se čuje istina".

Van Rompej je danas trebalo da se sastane sa ruskim zvaničnicima, među kojima je, prema nekim informacijama, trebalo da bude i ruski predsednik Vladimir Putin, ali je poseta otkazana, prenela je agencija AP.

Rusko Ministarstvo je u saopštenju iznelo tvrdnju da van Rompeju "njegovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sopstveni ljudi nisu dopustili da dođe u Rusiju".

Ministarstvo je navelo i da je zvanični Kremlj odmah odgovorio na Rompejev zahtev da poseti Moskvu, ali je ta poseta otkazana u poslednji čas jer Evropa "nije želela da čuje istinu".

Razgovori je trebalo da budu održani uoči dvodnevnog samita lidera Evropske unije u Briselu u četvrtak i petak, kada će, kako se očekuje, oni ponoviti odbijanje EU da prizna rusku aneksiju Krima.

Putin i krimski lideri potpisali su juče u ruskom parlamentu sporazum kojim se poluostrvo Krim i Sevastopolj, grad sa posebnim statusom, primaju u sastav Ruske Federacije, a rok za okončanje prelaznog perioda njihove integracije je 1. januar 2015. godine.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.