Rumunija za saradnju sa Srbijom u obezbeđivanju granice

Izvor: RTS, 27.Avg.2015, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rumunija za saradnju sa Srbijom u obezbeđivanju granice

Rumunske vlasti su, zbog sve većeg broja migranata u Evropi, odlučile da sarađuje sa Srbijom u obezbeđivanju zajedničke granice duge 546 kilometara, rekao je Gabrijel Oprea, zamenik premijera za nacionalnu bezbednost.
Gabrijel Oprea je posle sednice Nacionalnog komiteta za specijalne hitne situacije dodao da je spoljna granica Rumunije duga 2.070 kilometara i istovremeno predstavlja i spoljnu granicu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << EU, prenosi Beta.

Oprea je rekao da će rumunske vlasti u obezbeđivanju granice između dve zemlje tesno sarađivati sa srpskim vlastima.
Na granici između Rumunije i Srbije bi trebalo preduzeti značajne bezbednosne mere, sa specijalnom tehnikom, ocenjeno je na sednici Nacionalnog komiteta za specijalne hitne situacije.
U Rumuniji funkcioniše šest centara za smeštaj migranata, sa 1.500 mesta, a trenutno je zauzeto samo 20 odsto površine tih centara.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Rumunija ojačava bezbednosne mere na granici sa Srbijom

Izvor: NTV.rs, 27.Avg.2015

BUKUREŠT – Rumunski ministar unutrašnjih poslova Gabrijel Oprea najavio je danas da će bezbednosne mere na granici sa Srbijom biti ojačane.. „Odlučili smo danas da ojačamo bezbednosne mere na granici sa Srbijom, kako bismo sprečili kolateralne rizike po Rumuniju od priliva migranata koji beleže...

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.