Rumunija traži  pomoć od EU

Izvor: S media, 10.Jul.2010, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rumunija traži pomoć od EU

Rumunija je zatražila pomoć Fonda solidarnosti Evropske unije pošto se već duže vreme suočava sa nezapamćenim poplavama, koje su odnele mnoge živote i pričinile ogromnu štetu.

Komesar za krizna pitanja u EU Kristina Geiorigijeva juče popodne je posetila grad Galati na jugoistoku zemlje, koji je ugrožen a udar Dunava očekuje se danas i sutra, javljaju agencije .

Kako je saopšteno, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << juče je i na severu zemlje evakuisano 300 osoba koje žive pored reke Prut. Mnogi gradjani bili su primorani da napuste svoje domove i u delti Dunava.

Poplave u Rumuniji traju već dve nedelje i u njima su dosad stradale 23 osobe, dok je 18. 000 evakusiano.

Kiše i poplave koje su zahvatile 20 okruga uništile su mnoge domove, okućnice, farme, mostove i puteve , industrijske objekte. Šteta tek treba da se utvrdi.

Prema rečima ministra za regionalni razvoj Elene Udreae, na osnovu prvih i okvirnih procena štete, u pitanju je najmanje 60 miliona evra.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.