Izvor: S media, 08.Maj.2013, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rumuni pokušavaju da zaštite svoj specijalitet: Ćevapima nema mesta u Evropskoj uniji

U ćevapčićima se kao konzervans nalazi natrijum karbonat i među ključnim je sastojcima ovog jela, ali i drugih aditiva u njima, koji više neće smeti da se upotrebljavaju u hrani u zemljama članicama, piše Romania Insider.

Iz tog razloga predstavnici rumunske Vlade u Bruxellesu odlučili su preduzmu korake kako bi pokušali da zaštite ovo jelo predlogom da se svrsta u kategoriju tradicionalnih proizvoda. Osim toga, jasno su dali do znanja da se rasprava u EU odnosi >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << jedino na industrijski proizvedene micije.

Ovo je jelo toliko popularno u Rumuniji da je, baš kao i ćevapi na Balkanu, neizostavni deo svakog roštilja, a nedavno ga je i rumunski McDonlad's odlučio uključiti u svoje menije, uvođenjem sendviča nazvanog McMic.

Izvor: avaz.ba, S media foto: Guliver/Thinkstock

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.