Rompej: Izlazak Britanije iz EU skupo bi koštao

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Feb.2013, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rompej: Izlazak Britanije iz EU skupo bi koštao

LONDON -

Planovi Velike Britanije da redefiniše odnos s Evropskom unijom nemaju podršku drugih lidera, a eventualni izlazak ove zemlje iz evropskog bloka mogao bi skupo da košta, rekao je danas predsednik EU Herman van Rompej.

On je, u govoru na jednom forumu u Londonu, ocenio da će glas Britanije u vezi sa svetskim pitanjima biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << snažniji ako ostane u EU, a eventualni izlazak ove zemlje iz EU uporedio je sa razvodom.

"Bilo bi to zakonski i politički jedno od najsloženijih i najnepraktičnijih pitanja. Pomislite samo kako je razvesti se nakon 40 godina braka", kazao je Rompej, javila je agencija Frans pres.

Pored toga, on je istakao da planovi britanskog premijera Dejvida Kamerona da preuzme ovlašćenja Brisela, a zatim članstvo u EU iznese na referendum do kraja 2017. godine neće uticati na druge evropske lidere.

Predsednik EU je rekao i da bi Britanija svoje interese najbolje zastupala zalažući se za reforme u okviru bloka.

"Da bi se glas zemlje kakva je Britanija čuo u svetu, Evropa ne predstavlja prepreku već megafon", kazao je Rompej.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rompej: Papren "razvod" Britanije od EU

Izvor: Mondo, 28.Feb.2013

Izlazak Velike Britanije bio bi zakonski i politički jedno od najsloženijih i najnepraktičnijih pitanja", upozorava predsednik EU Herman van Rompej...Planovi Velike Britanije da redefiniše odnos s Evropskom unijom nemaju podršku drugih lidera, a eventualni izlazak ove zemlje iz evropskog bloka mogao...

Nastavak na Mondo...

Rompej: Izlazak Britanije iz EU skupo bi koštao

Izvor: Blic, 28.Feb.2013

Planovi Velike Britanije da redefiniše odnos s Evropskom unijom nemaju podršku drugih lidera, a eventualni izlazak ove zemlje iz evropskog bloka mogao bi skupo da košta, rekao je danas predsednik EU Herman van Rompej...On je, u govoru na jednom forumu u Londonu, ocenio da će glas Britanije u vezi...

Nastavak na Blic...

Van Rompuy: Izlazak Velike Britanije iz EU će skupo stajati London

Izvor: SEEbiz.eu, 01.Mar.2013, 09:54

 BRUXELLES - "Odlazak je odluka koja se donosi s namjerom, slobodno i ona je u potpunosti legitimna, ali ima svoju cijenu".

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.