Romi isključeni iz srpskog društva

Izvor: EurActiv Srbija, 06.Apr.2011, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Romi isključeni iz srpskog društva

Procene o udelu Roma u stanovništvu Srbije variraju od 1% do 8%, što je jedan od pokazatelja njihove isključenosti iz društva. Takva situacija nije problem samo za Rome, već i za državu, jer isključenost tako brojne manjine škodi privredi. Evropska komisija je 5. aprila predložila okvir za izradu strategija o Romima u zemljama članicama EU, a pružiće podršku za poboljšanje položaja Roma na Zapadnom Balkanu i u Turskoj. Romi čine 1,73% stanovništva EU, a u celoj Evropi živi 11 miliona Roma i oni su najveća etnička manjina na starom kontinentu.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Romi nedovoljno uključeni u srpsko društvo

Izvor: TvojPortal.com, 06.Apr.2011

 . BEOGRAD, 6. aprila 2011. (Beta) - Isključenost Roma iz društva u Srbiji nanosi štetu romskoj zajednici, ali i srpskoj privredi, koja zbog toga ima višemilionski gubitak na godišnjem nivou, objavio je u sredu portal Euraktiv Srbija, povodom 8. aprila Svetskog dana Roma.. .  . . Prema zvaničnim...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.