Riker: Dijalog s Prištinom važniji od spomenika u Preševu

Izvor: Press, 16.Jan.2013, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Riker: Dijalog s Prištinom važniji od spomenika u Preševu

To je tipična balkanska drama, koju treba rešavati u skladu sa vladavinom prava i posvetiti se važnijim stvarima", rekao je Riker tokom boravka u Briselu i dodao da je u rešavanje ovog spora uključen OEBS "koji zato i služi".
Riker je na brifingu za novinare u američkoj misiji u Briselu istakao značaj nastavka dijaloga Beograda i Prištine kako bi Srbija što pre dobila datum za početak pregovora o pridruživanju Evropskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << uniji.
"Za poslednjih nekoliko meseci postignut je neverovatan napredak", rekao je Riker, uz konstataciju da su mnoge njegove kolege sumnjale da će sporazum o integrisanom upravljanju prelazima (IBM) ikada biti sproveden, ali da se to ipak desilo.
Američki diplomata je odao priznanje premijeru Srbije Ivici Dačiću i predsedniku prištinske vlade Hašimu Tačiju, a posebno je pohvalio šeficu evropske diplomatije Ketrin Ešton, pod čijim se pokroviteljstvom dijalog odvija.Riker je najavio da će se sutra, uoči nastavka razgovora Dačića i Tačija u Briselu sresti sa obojicom učesnika u dijalogu i da će Sjedinjene Države nastaviti da aktivno prate i pomažu proces normalizacije odnosa Srbije i Kosova.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Riker: Dijalog s Prištinom važniji od spomenika

Izvor: Kurir, 16.Jan.2013

Za poslednjih nekoliko meseci postignut je neverovatan napredak, dodao je diplomata SAD..BRISEL - Zamenik pomoćnika američkogdržavnog sekretara Filip Riker izjavio je danas da je spor oko spomenika pripadnicima OVPBM u Preševu "balkanska drama" i da se treba usredsrediti na važnija pitanja, kao...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.