Repčekova: Srbija se nije odazvala pozivu za sastanke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2016, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Repčekova: Srbija se nije odazvala pozivu za sastanke

Ambasadorka Slovačke u Srbiji Dagmar Repčekova izjavila je da se predstavnici Srbije nisu odazvali pozivu da prisustvuju neformalnim sastancima koje će Slovačka, kako predsedavajuća EU organizovati ovog meseca i na koje je pozvala i države kandidate.

U intervjuu za "Politiku" ona je objasnila da osim zvaničnih sastanaka ministara EU, Slovačka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kao predsedavajuća zemlja Savetom EU organizuje i neformalne sastanke, na koje je odlučila da pozove i predstavnike zemalja kandidata za članstvo.

"Jedan od sastanaka koje organizujemo u julu u Bratislavi je Savet EU za unutrašnje poslove i pravosuđe (JHA) , a drugi je Savet za zaštiti životne sredine (ENVI). I za jedan i za drugi poslali smo pozivnice nadležnim ministarstvima Srbije ali nismo nažalost, do današnjeg dana dobili odgovore," rekla je ambasadorka.

Ona je povodom poziva šefa diplomatije Ivice Dačića na hitne konsultacije o spoljnopolitičkim potezima nakon odluke Brisela da ne budu otvorena poglavlja, rekla da ne vidi razlog za preispitivanje stava Vlade Srbije koji su u više navrata istakli zvaničnici Srbije, uključujući predsednika Nikolića - da je prioritet Srbije punopravno članstvo u EU.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Srbija se nije odazvala pozivu za sastanke o EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2016, 08:50

Ambasadorka Slovačke u Srbiji Dagmar Repčekova izjavila je danas da se predstavnici Srbije nisu odazvali pozivu da prisustvuju neformalnim sastancima koje će Slovačka, kako predsedavajuća EU organizovati ovog meseca i na koje je pozvala i države kandidate...U intervjuu za "Politiku" ona je objasnila...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.