Reciklaža čvrstog otpada uskoro i u Beočinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Nov.2010, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reciklaža čvrstog otpada uskoro i u Beočinu

BEOČIN -

U zemljama Evropske unije odavno je praksa da se čvrst otpad obavezno razvrstava, zatim reciklira, a onda i prodaje. Time se doprinosi očuvanju životne sredine, ali se obezbeđuju i prihodi.

Upravljanje čvrstim otpadom na takav način trebalo bi do decembra naredne godine da zaživi i na teritoriji opštine Beočin.

Programom koji najvećim delom finansira Evropska unija predviđeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je, između ostalog, postavljanje 42 kontejnera za selektovanje otpada, balir prese, otvaranje reciklažnog centra, ali i edukaciju građana.

Akcenat će pritom biti na obrazovanju mlađe populacije, kako bi razvrstavanje otpada u budućnosti postalo deo svakodnevnice.

Da bi se životna sredina zaštitila kroz efikasnije upravljanje čvrstim otpadom, u opštinu Beočin biće uloženo gotovo 146 hiljada evra.

Kompletan projekat u opštini Beočin treba da bude realizovan do 15. decembra sledeće godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.