Razmena znanja i iskustava

Izvor: Akter, 20.Maj.2015, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razmena znanja i iskustava

Omogućena je razmena znanja i obostrano jačanje kapaciteta Srbije i hrvatske u najvažnijim preventivnim zdravstvenim delatnostima

Petogodišnji Sporazum o saradnji u oblasti javnog zdravlja i istraživanja u Zagrebu su danas potpisali direktor Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" Dragan Ilić i direktorka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Tamara Poljičanin.

Kako su saopštili iz Instituta "Dr Milan Jovanović Batut", Sporazum predviđa >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << saradnju stručnih timova nacionalnih instituta javnog zdravlja, a od posebnog značaja je iskustvo hrvatskih kolega u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

Potpisivanjem ovog sporazuma omogućena je razmena znanja i obostrano jačanje kapaciteta u najvažnijim preventivnim zdravstvenim delatnostima, od prevencije i kontrole zaraznih i nezaraznih bolesti, preko imunizacije i zdravstvene statistike, do zaštite životne sredine i promocije zdravlja.

Specifične oblasti saradnje biće učešće u međunarodnim projektima, kao i aktivnosti na jačanju regionalne saradnje u oblasti javnog zdravlja.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.