Rasprava o statusu Srbije u toku

Izvor: B92, 01.Mar.2012, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rasprava o statusu Srbije u toku

Brisel -- Iako lideri EU još nisu zvanično doneli odluku, formulacija da se Srbiji dodeljuje status, uneta je u nacrt zaključaka, koji će sutra biti zvanično objavljeni.

To su agenciji Beta rekli izvori dve delegacije koje učestvuju na sastanku Evropskog saveta u Briselu.

Konferencija za novinare na kojoj će zvanično biti saopštena odluka Evropskog saveta biće održana oko ponoći.

U međuvremenu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uklonjena je poslednja i prepreka za kandidaturu Srbije.

"Sve je rešeno", rekao rumunski predsednik Trajan Basesku uoči samita EU.

Srbija i Rumunija usaglasile su ranije danas u Briselu zapisnik o manjinama.

Odluka koju donesu lideri zemalja EU mora biti jednoglasna, a zvanično će biti saopštena u petak ujutro.

Srbija je jedna od tema dvodnevnog samita koji se danas i sutra održava u Briselu. Očekuje se da rasprava bude kratka, pošto evropske institucije smatraju da je Srbija ispunila uslove zadate na decembarskom samitu Saveta.

Ekonomska situacija EU, kandidatura Srbije i proširenje šengenske zone - tri su teme na "meniju" radne večere evropskih lidera.

Prema planu zasedanja, koje je poslao predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej, o Srbiji će se raspravljati između razmatranja situacije u evrozoni i diskusije o proširenju Šengenskog sporazuma.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija dobila status kandidata (VIDEO)

Izvor: S media, 01.Mar.2012

Sat pre isteka 1. marta šefovi država ili vlada država članica EU na samitu u Briselu dodelili su Srbiji status kandidata za članstvo u Uniji...Vest je prvi saopštio na društvenoj mreži Tviter predsednik Evropskog saveta Herman Van Rompej, a potom su tu vest potvrdili predstavnici Danske i predsednik...

Nastavak na S media...

Pocela rasprava o statusu Srbije

Izvor: Radio Centar 987, 01.Mar.2012

Brisel -- Izgledi Srbije su vise nego dobri, ali zajkljucci Evropskog saveta jos nisu formulisani, rekao je funkcioner Evropske komisije koji je zeleo da ostane anoniman.Samit sefova drzava i vlada EU..

Nastavak na Radio Centar 987...

Brisel: Počela rasprava o statusu kandidata za Srbiju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Mar.2012

Izgledi Srbije su više nego dobri, ali zaključci Evropskog saveta još nisu formulisani, rekao je funkcioner Evropske komisije koji je želeo da ostane anoniman, prenosi večeras B92. Samit šefova država i vlada EU na kojem treba da se odluči o dodeljivanju statusa kandidata Srbiji počeo je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.