Radulović: Ovo su prve mere EU protiv Prištine ikada

Izvor: B92, 14.Jun.2023, 17:06

Radulović: Ovo su prve mere EU protiv Prištine ikada

Osnivač Dosta je bilo i bivši ministar Saša Radulović komentarisao je mere usmerene protiv premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija.

Radulović se na Tviteru oglasio povodom mera visokog predstavnika Evropske unije za zajedničku spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borelja usmerenih protiv Kurtija.

"Prve mere EU protiv Kurtija. Razumem da ste besni, i ja sam posebno zbog hapšenja ljudi, razumem da vam se čini da je preblago, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mislite da je igranka, ali ovo nije bez veze. Ovo su prve mere EU protiv Prištine ikada. Cela strategija Kurtija je da sa sve većim provokacijama izazove bes i reakciju Srba sa KiM i države Srbije, natera KFOR da reaguje i dovede do sukoba. Zahtevi EU su isti kao i zahtevi SAD-a: povući specijalce i lažne gradonačelnike iz opštinskih zgrada, rad na ZSO i organizovanje novih izbora. Kurti ignoriše zahteve zapada pokušava da nametne zapadu svoje "rešenje": da pohapsi sve koji su "napali" KFOR u Zvečanu i organizuje nove izbore. Čak je Rama video koliko je sati i upozorava Kurtija da mu ovo neće proći. Treba nam mudrosti i strpljenja", napisao je Radulović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.