Radmanović kritikuje Inckovog zamenika

Izvor: RTS, 03.Avg.2010, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radmanović kritikuje Inckovog zamenika

"Zamenik visokog predstavnika u BiH Rafi Gregorijan jedan u nizu međunarodnih predstavnika koji ništa dobro nisu doneli BiH", ocenio srpski član Predsedništva BiH Nebojša Radmanović. Nema jasnih signala da li će i kada EU imenovati specijalnog izaslanika za Balkan, rekao Radmanović.

Srpski član u Predsedništvu BiH Nebojša Radmanović rekao je da je supervizor za Brčko i prvi zamenik visokog predstavnika u BiH Rafi Gregorijan "jedan u nizu međunarodnih predstavnika >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koji ništa dobro nisu doneli BiH".

Radmanović je rekao da nema potpuno jasnih signala da li će i kada Evropska unija imenovati specijalnog izaslanika za Balkan, da je ta "priča stara" i više pažnje privlači u BiH, nego u EU.

"Ako bi se radilo o čoveku koji bi mogao dobronamerno i savetodavno da pomogne čitavom regionu u razvoju demokratije i imao određena sredstva na raspolaganju za razvoj ovog prostora, onda bi to bilo dobro", rekao je Radmanović.

Međutim, kaže Radmanović, "ako bi specijalni izaslanik došao kao neki kolonijalni imperator, a BiH je već imala jednog takvog visokog predstavnika, onda je bolje da uopšte ne dolazi".

Nebojša Radmanović je rekao da je važnija transformacija Kancelarije visokog predstavnika u BiH koja je, kako je ocenio, već postala anahrona.

Kad je reč o ulasku BiH u NATO savez, Radmanović je rekao da se BiH približava NATO-u prema odlukama svih organa u BiH.

"BiH nije ni blizu NATO-u. Ono što nam je rečeno da smo primljeni u Akcioni plan za članstvo (MAP) uslovno pokazuje da se sada neće ostvariti još za godinu dana, jer ostvarivanje MAP-a počinje svakog septembra", rekao je Radmanović.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.