RT: Poginulo više od 100.000 ukrajinskih vojnika - EU

Izvor: Vostok.rs, 30.Nov.2022, 15:53

RT: Poginulo više od 100.000 ukrajinskih vojnika - EU

Predsednik Evropske komisije Ursula fon der Lajen je saopštila broj gubitaka koje je Ukrajina pretrpela u sukobu sa Rusijom. „Do sada je poginulo više od 100.000 ukrajinskih vojnika “, izjavila je fon der Lajen, dodajući da je oko 20.000 civilnih života takođe izgubljeno u borbama, koje traju od kraja februara. Predsednik Evropske komisije nije otkrila izvore informacija koje je saopštila.
Krajem septembra, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je da su ukrajinski gubici do danas iznosili više od 61.000 vojnika, što je deset puta više od ruskih. U svom obraćanju, Fon der Lajen je takođe predložila da se uspostavi specijalizovani sud, koji će podržavati UN, koji će istraživati i krivično goniti ono što je opisala kao „ruski zločin agresije“.
Ona je takođe rekla da će EU stvoriti posebnu strukturu koja će upravljati i investirati sa 300 milijardi evra rezervi Centralne banke Rusije i 19 milijardi evra imovine ruskih poslovnih subjekata, koje je EU zamrznula nakon izbijanja sukoba. Plan je da se prihod od tih aktivnosti iskoristi za obnovu i pomoć Ukrajini, rekla je ona. Izvor: RT Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.