Putujemo u Evropu

Izvor: Akter, 05.Jun.2015, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putujemo u Evropu

Evropski pokret u Srbiji u saradnji sa Fondacijom Robert Boš i Balkanskim fondom za demokratiju organizuju 11. put zaredom projekat "Putujemo u Evropu", tokom kojeg je 1.360 studenata iz Srbije putovalo u Evropu kako bi iz prve ruke upoznali evropske narode, kulturu i vrednosti.

Projekat je motivisan željom da najvredniji potencijal Srbije, kakav su mladi i obrazovani ljudi, makar na 22 dana postanu ambasadori Srbije u zemljama >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Evropske unije, predstavljajući svoju zemlju kao kandidata dostojnog članstva u EU.

Ove godine 50 studenata koji će imati mogućnost da putuju Evropom biće odabrano na konkursu.

Pravo učešća na konkursu imaju državljani Srbije starosti do 26 godina koji su studenti završnih godina sa državnih i privatnih univerziteta u Srbiji.

Kriterijumi koji će se gledati su uspeh na fakultetu, dužina studiranja, poznavanje stranog jezika, materijalno stanje i ranija putovanja po zemljama EU.

Konkurs je otvoren od 5. do 19. juna 2015. godine. Sve informacije i potrebni formulari za konkurisanje, mogu se naći na stranici projekta www.putujemouevropu.org.

Pobednici na konkursu za putovanje Evropom prema sopstvenom izboru dobijaju Inter-Rail voznu kartu, otvoren omladinski račun i debitnu platnu karticu sa džeparcem, Uniqa

međunarodno putno osiguranje, EYCA i ISIC studentske kartice.

Odabrani studenti na putovanje zajedno polaze 27. jula i prva stanica im je Berlin, gde Fondacija Robert Boš i Balkanski fond za demokratiju organizuju dvodnevni program upoznavanja grada i druženja sa ostalim učesnicima iz regiona, a potom putnici sami biraju svoje dalje destinacije.

Donatori projekta su Fondacija Robert Boš, Balkanski fond za demokratiju, Raiffeisen Bank, Uniqa osiguranje i Evropski omladinski centar EYCA.

Medijski pokrovitelji projekta su Najstudent.com, MTV Srbija, Mondo.rs, 24 sata, dok su prijatelji projekta su Erste banka, EU info centar.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Konkurs za studente Putujemo u Evropu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jun.2015

Konkurs ''Putujemo u Evropu'' otvoren je danas i trajaće do 19. juna, a na njemu će biti izabrano 50 studenata koji će 22 dana imati priliku da putuju Evropom, saopštio je Evropski pokret u Srbiji...Kako je navedeno, Evropski pokret u Srbiji u saradnji sa Fondacijom Robert Boš i Balkanskim fondom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.