Putin: “Protest u Kijevu spremljen spolja”

Izvor: BKTV News, 03.Dec.2013, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: “Protest u Kijevu spremljen spolja”

Putin je izjavio da demonstracije protiv odluke Ukrajine da ne potpiše sporazum sa EU o pridruživanju liče na “pogrom”, a ne na “revoluciju”.

“Događaji u Ukrajini više liče na pogrom nego na revoluciju. To nema mnogo veze sa odnosima Ukrajine i EU. Te akcije su pripremljene >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << spolja. Vidimo da su dobro organizovane grupe uključene”, rekao je Putin u Jerevanu, tokom posete Jermeniji.
“To je pokušaj destabilizacije legitimne vlade”, dodao je ruski predsednik, ocenivši da su protesti povezani sa unutrašnjopolitičkim sporovima i da predstavljaju “lažni početak” predsedničkih izbora, kojima je vreme tek 2015. godine.
Hiljade demonstranate u Kijevu danas su blokirale sedište Vlade i zahtevaju odlazak vladajuće strukture sa vlasti, zbog odbijanja sporazuma sa EU.
Bela kuća saopštila je da ne smatra da su mirne demonstracije u Ukrajini pokušaj državnog udara i ocenila nasilno gušenje protesta kao neprihvatljivo.
Izvor: Beta
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Kijevom će se kretati povorka protiv \'\'evrosodomske ekspanzije\'\'

Izvor: Vostok.rs, 03.Dec.2013

03.12.2013. -..Predstavnici pravoslavne javnosti će 6. decembra u Kijevu održati protestnu šetnju protiv ''zapadne evrosodomske ekspanzije''...Učesnici akcije nameravaju da zatraže zaštitu svetog Aleksandra Nevskog. Oni naglašavaju da je ''jeretička ekspanzija sa novom snagom digla ruke protiv...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.